Butiker med verktyg och tillbehör

Skillnader mellan olika elverktyg

Alla som köpt eller funderar på att köpa elverktyg har säker märkt vilka stora prisskillnader det är mellan märkesverktyg och icke märkesverktyg. Här går vi igneom några skillnader som kan vara bra att veta.

Olika typer av elverktyg

I dagsläget finns det en uppsjö av olika elverktyg, både med uppladdningsbara batterier och med sladd. Bland de vanligaste uppladnningsbara elverktygen kan nämnas skruvdragare, slipmaskiner, borrmaskiner och sticksågar. För de med sladd är det även där vanligast med borrmaskiner och sticksågar men även cirkelsågar och olika typer av slipmaskiner.

Kända tillverkare

Några av de vanligaste märkena är Bosch och Black & Decker. Dessa märken brukar kännas igen av många och har produkter för både privatpersoner och hantverkare. Andra kända märken är bland annat Hilti, Festool och DeWalt. Dessa tillverkar elverktyg som mer är inriktade mot hantverkare.

Skillnader verktyg emellan

Vad är det då för skillnader mellan olika elverktyg? Billigare maskiner som ofta säljs på stormarknader eller byggvaruhus passar oftas perfekt för hemmafixaren, för en professionell hantverkare är dock maskinerna inte lämpliga. Detta beror på att material- och komponentvalen är sämre än de som finns i dyrare maskiner från exempelvis Festool, Hilti och DeWalt.

Sidor relaterade till verktyg
» Billiga elverktyg

Kommentarer om butiker | Ordlista | Jämför priser | Butiker A till Ö | Översikt 2 3 | Sekretesspolicy