Erbjudanden

Sälja villa eller lägenhet

OK, du har bestämt dig för att sälja din villa eller lägenhet och vill ha råd och tips om vad du skall tänka på. Läs följande korta artikel så har du lite mer kött på benen inför försäljningen.

Fri värdering

Idag erbjuder en del mäklare fri värdering av din villa eller lägenhet. Det är ett bra tips att använda detta oavsett om du tänkt sälja din bostad privat eller via mäklare. Ska du sälja din bostad privat får du på detta sätt en hum om vad bostaden är värd.

Sälja privat

Har du bestämt dig för att sälja din villa eller lägenhet privat kan det vara bra att tänka på att du får räkna med en del jobb. Det du ska göra efter värderingen av din bostad är att annonsera. Bestäm hur mycket(eller lite) du vill lägga på annonsering och välj sedan media att annonsera i. Det billigast är att annonsera via annonsplatser på Internet, annonserna kostar från 0 kr till 100 kr. Populära sidor för bostadsannonser är bland annat Hemnet, Bovision och Blocket. En annan form av annonsering är via tidningar. Lokaltidningar brukar vara billigare att annonsera i än större rikstäckande tidningar.

När du gjort klart med en köpare ska du skriva på ett avtal. Sådana avtal kan du antingen få tag på via mäklare eller via Internet.

Sälja via mäklare

Att sälja din bostad via en mäklare är bra om du vill slippa det jobb som det är att sälja. Mäklaren sköter all annonsering, kundkontakt med visningar samt all eventuell budgivning. Efter en försäljning får du även hjälp med de blanketter som ska fyllas i vid deklarationen. Att ta hjälp av en mäklare brukar oftast göra att du får fler spekulanter på din bostad då mäklaren vet vad och hur annonseringen ska göras. Det du ska väga in är att mäklaren tar ut en avgift som brukar ligga på cirka 2-6% av försäljningspriset. Var noga med att kontrollera vad som står i avtalet.

Andra artiklar om Internet
» Fri värdering av din bostad
» Köpa villa eller lägenhet

Kommentarer om butiker | Ordlista | Jämför priser | Butiker A till Ö | Översikt 2 3 | Sekretesspolicy