Erbjudanden

Jämför priser på hemelektronik

Information om MP3-spelare

För MP3-spelare gäller i stort samma sak som för övriga ljudprodukter, du får vad du betalar för. Dagens spelare skiljer sig åt på mer punkter än vad man först kan tro. Funktioner, utseende och ljudkvalitet är tre av sakerna.

Ljudkvalitet på MP3-spelare

Nya modeller från kända tillverkare som iRiver och iAudio håller i dag hög klass på ljudet. De har väl tilltagna förstärkardelar och komponenter av god kvalitet. För att få ut det mesta av sin MP3-spelare är ett tips att investera i ett par nya hörlurar då de lurar som följer med oftast inte är speciellt bra. Billiga MP3-spelare har oftast något sämre ljudkvalitet vilket märks på tydligheten i ljudet, detta framträder mer ju högre volymen är.

Funktioner

När det gäller antalet funktioner skiljer sig inte billiga och dyra MP3-spelare så mycket åt. De flesta spelare innehåller diktafon, färgskärm och kan spela upp alla möjliga olika format som MP3, Ogg, WMA och WAV. Det är istället (även här) på kvaliteten på de olika funktionerna det skiljer. Skärmen är bättre på dyrare modeller och diktafonen likaså.

Utseende

Detta är en högst personlig punkt då vi alla tycker olika om saker och ting. Populära spelare i dag när det gäller utseende är iPod och iPod nano från Apple. Dessa modeller kännetecknas av ett slimmat och stilrent utseende som många gillar. Det har även kommit en uppsjö av MP3-spelare från andra tillverkare som liknar iPod.

Uppladdningsbart batteri eller inte

MP3-spelare finns både med inbyggda uppladdningsbara batterier samt med vanliga alkaliska batterier. Vad som är bäst eller mest praktiskt är en fråga om tycke och smak.

Relaterade artiklar till MP3-spelare
» Erbjudanden på MP3-spelare
» Hemelektronik
» Öppet köp och ångerrätt

Kommentarer om butiker | Ordlista | Jämför priser | Butiker A till Ö | Översikt 2 3 | Sekretesspolicy