Erbjudanden inom foto

Jämför priser på kameror

Digitalkameror, fakta och information

Utbudet av digitalkameror på marknaden idag är enormt. Det finns allt från mycket enkla och billiga digitalkameror till dyra digitala systemkameror för 10000-tals kronor.

Upplösning

Det brukar ofttast pratas om olika digitalkamerors upplösning. Upplösningen kan vara allt från ett par hundratusen pixlar till tiotalet miljoner pixlar. I specifikationerna för kameror anges ofta detta som megapixlar(MP förkortat) och betyder kort och gott miljoner pixlar. Varje bild är uppbyggd av punkter så kallade pixlar så tar en digitalkamera bilder som innehåller 2048 pixlar på bredden och 1792 på höjden anges upplösningen till 2100 x 1430 vilket avrundat är 3 miljoner, det vill säga 3 megapixlar.

Optisk och digital zoom

Nästan alla digitalkameror har någon form av zoom. Den kan antingen vara optisk eller digital, många kameror innehåller både optisk och digital zoom. Skillnaden mellan optisk och digital zoom är att digital zoom sköts helt mjukvarumässigt medan optisk zoom sköts fysiskt genom optik. Den optiska zoomen är att föredra då den inte medför någon större kvalitetsförlust.

Uppladdningsbara batterier och specialbatterier

Det finns två olika typer av batterier som digitalkameror använder. Dessa är vanliga batterier, antingen alkaliska eller uppladdningsbara, i olika format samt modellspecifika kamerabatterier. De modellspecifika batterierna brukar vara uppladdningsbara. Fördelen med dessa kamerabatterier är att de räcker längre samt att det går att göra kamerorna mer kompakta. Nackdelen är att det är lite dyrare än traditionella uppladdningsbara batterier.

Andra artiklar om digitalkameror och fotografering
» Bra erbjudanden på digitalkameror
» Framkallning av digitala bilder, kort och foton
» Kameror och systemkameror
» Allt för dig med intresse av foto och fotografering

Kommentarer om butiker | Ordlista | Jämför priser | Butiker A till Ö | Översikt 2 3 | Sekretesspolicy