Erbjudanden på resor

Charter eller reguljär resa?

Den helt klart vanligaste typen av dessa resor som görs i Sverige är charterresan. Det många kanske tar för givet är att reguljärresor är mycket dyrare och mer omständiga. Hur ligger det till egentligen?

Utbud

Är önskemålet att besöka flera städer och platser under en och samma resa eller att åka till en stad som inte är ett vanligt turistmål är det reguljärt som gäller. Vill man däremot åka någonstans för att sola och bada kan charter passa bäst. Utbudet av charterresor ökar dessutom konstant med nya länder och städer att besöka. Åker man reguljärt finns inga begränsningar, du kan kort och gott ta dig till vilken plats i världen du önskar.

Pris

Det är vanligt att folk tror att reguljärresor är mycket dyrare än charterresor, så ör dock inte fallet. I takt med att resandet ökar så tar bolagen även mer och mer betalt för sina resor. Att åka på charter var tidigare det billigaste alternativet men numer är priserna relativt lika för en charterresa och en reguljärresa.

Bekvämlighet

Genom att köpa en charterresa får man allt i ett, flyg, hotell samt transporter till och från flygplats. Detta är mycket smidigt och fungerar bra. Köper man en reguljär resa får man boka hotell och flyg separat samt ordna transporter. Detta är dock inget problem utan görs enkelt på någon av de många resesidorna som finns idag.

Bokningsställen

Det finns idag många sidor där man kan boka sin resa. För att underlätta har vi sammanställt en kort lista med sidor som vi rekommenderar.

Charterresor
- Ving
- Fritidsresor
- Solresor
- Apollo

Reguljärresor
- Seat24
- Flygvaruhuset
- Travellink
- Travelpartner

Andra artiklar om charter och resor
» Billiga flygresor, var finns dem?
» Guide för att boka billiga flygstolar
» Resor
» Resor med flyg och flygstolar
» Charterresor och sista minuten

Kommentarer om butiker | Ordlista | Jämför priser | Butiker A till Ö | Översikt 2 3 | Sekretesspolicy