Erbjudanden

Butiker på Internet och på gatan

Det finns några skillnader med att handla i butiker på Internet jämfört med att handla på gatan. För att ge dig en liten bild av vad som skiljer sig visar vi lite kortfattat just detta.

Butiker på nätet

Den största fördelen med att handla på nätet är att du slipper stå i kö. När du bestämt dig för vad du vill köpa letar du på din vara och genomför ditt köp. Enkelt och smidigt. En annan bra sak med att handla på nätet är att det är lätt att jämföra priser mellan olika utiker. Detta kan du göra på sidor som Prisjakt och Pricerunner. I och med att det är lätt att jämföra priser är chansen stor att du kan spara allt från några kronor till flera hundra kronor om du lägger några minuter på detta. Priserna brukar generellt sett vara något lägre på Internet än i butiken på gatan.

Fysisk butiker på gatan

Butiker på gatan kan erbjuda något som butiker på nätet aldrig kommer att kunna erbjuda och det är att du kan prova och känna på din vara. Detta spelar kanske inte så stor då det gäller film och musik men gäller det till exempel kläder kan det vara skönt att prova plagget innan ett köp. Du har även möjlighet att få personlig hjälp i större utsträckning än på nätet. En annan bra ska med fysiska butiker är att du får varan direkt i handen och inte behöver vänta någon eller några dagar.

Betalningsalternativ för olika butiker

Det förekommer en rad olika betalningsalternativ både på nätet och i butiker på gatan. Det varierar dock kraftigt från butik till butik, detta gäller även på Internet. Betalningsalternativen är fler på Internet men långt ifrån alla butiker på nätet erbjuder alla alternativ som finns.

Sammanfattning
Internetbutiker
+ Slipper köa
+ Enkelt att jämföra priser
+ Lägre pris än i fysiska butiker
- Leveranstid
- Kan inte prova en vara
- Oftast ingen personlig hjälp

Fysiska butiker
+ Möjlighet att prova en vara
+ Kort leveranstid, du får varan i handen
+ Möjlighet till personlig hjälp
- Omständigt att jämföra priser
- Kan vara långa köer
- Priserna kan vara något högre än i Internetbutiker

Relaterade artiklar
» Lediga butiker
» Handla på nätet, hur går det till?
» Konsumentköplagen på ett kortfattat sätt
» Måttabeller för skor och kläder
» Öppet köp och ångerrätt

Kommentarer om butiker | Ordlista | Jämför priser | Butiker A till Ö | Översikt 2 3 | Sekretesspolicy