Erbjudanden

Betalningsalternativ

På Internet finns en rad olika betalningsalternativ, dessa alternativ finns oftas beskrivet i kundtjänstsektionen eller i köpprocessen. Vi tar upp de vanligsta betalningsalternativen som är: kort, postförskott, faktura och direktbetalning.

Kortbetalning

Att betala med kort på nätet är idag ett smidigt och säkert betalningsalternativ. Dock är det viktigt att webbplatsen du tänker betala med kort på är krypterad så att inga utomstående kan ta del av informationen. Detta är något som alla seriösa företags webbplatser är. De flesta kort går att använda med några undantag. Vilka kort som fungerar eller inte står brukar vara angett på sidan.

Postförskott

Att betala mot postförskott betyder att du betalar när du hämtar varorna alternativt får de levererade. Vid betalning mot postförskott tillkommer oftast en avgift.

Faktura

Att betala mot faktura är ett smidigt sätt att betala på om du vill slippa postförskottsavgiften. Observera att vissa företag lägger på en faktureringsavgift. Om du valt detta alternativ får du tillsammans med dina varor en faktura hemskickad som vanligtvis ska betalas inom 10 till 30 dagar.

Direktbetalning

Allt fler företag börjar erbjuda direktbetalning som ett betalningsalternativ. Detta innebär att du i betalningsögonblicket slussas över till din banks webbplats och genomför betalningen, d.v.s du loggar in som vanligt via din bank.

Relaterade artiklar
» Handla på nätet, hur går det till?
» Konsumentköplagen på ett kortfattat sätt
» Butiker på Internet och på gatan
» Säkerhet och kryptering på nätet
» Öppet köp och ångerrätt

Kommentarer om butiker | Ordlista | Jämför priser | Butiker A till Ö | Översikt 2 3 | Sekretesspolicy