Erbjudanden

Att tänka på vid köp av dator

Har du funderat på att skaffa dator eller kanske på att köpa en ny så har du kanske märkt vilket stort utbud det finns, både av stationära och bärbara datorer.

Vad behöver jag?

Det första du ska fråga dig själv är vad du ska använda datorn till. Ska du använda den till att spela spel, jobba med multimediaproduktion av något slag eller ska du surfa, betala räkningar och skriva? Det är ganska onödigt att köpa den senaste modellen som har det senaste grafikkortet, snabbaste processorn och mest minne om du inte behöver det.

Spela spel

Ska du använda datorn till spel ska du satsa på de senaste modellerna. Snabb processor, mycket minne samt ett snabbt grafikkort är A och O om du vill få bra prestanda i dina spel. Smakar det så kostar också, ett speldator av senaste snitt kostar från ca: 10000 kronor och uppåt.

Multimediaproduktion

Jobbar du med bilder eller musik krävs även då en hel del av din dator. Mycket minne, snabb processor och stor hårddisk är bra att ha vid dessa tillfällen.

Surfa och betala räkningar

Om du vet om att du huvudsakligen kommer att använda datorn till att surfa, betala räkningar samt skriva dokument klarar du dig med en enklare datormodell. Du behöver då inte de senaste processorerna och grafikkorten utan klarar dig med betydligt enklare varianter. Dessa datorer finns från ca: 4000 kronor och uppåt.

Stationär eller bärbar dator

Idag har priserna fallit kraftig på bärbara datorer vilket har medfört att du kan köpa en nästan likvärdig bärbar som stationär dator för samma pengar. Du får helt enkelt ställa dig frågan, vad vill jag helst ha?

 

Relaterade sidor om datorer

» Bärbara datorer
» Stationära datorer
» Olika typer av bredband
» Bredband för hyreshus och villa
» Bläckpatroner

Kommentarer om butiker | Ordlista | Jämför priser | Butiker A till Ö | Översikt 2 3 | Sekretesspolicy